Espanja

Lumoral toista kertaa mukana Espanjan suuhygienistien kansallisessa kongressissa (HIDES)

Lumoral toista kertaa mukana Espanjan suuhygienistien kansallisessa kongressissa (HIDES)

Suomalainen suunhoidon innovaatio Lumoral oli näytillä Espanjan suuhygienistien 35. kansallisessa kongressissa, joka pidettiin 4.-5. lokakuuta 2024 Oviedossa, Espanjassa. Kongressi keräsi tiloihinsa noin 300 osallistujaa tutustumaan tuoreimpiin hammashoidon uutisiin ja innovaatioihin, jotka vaikuttavat suuhygienian tulevaisuuteen.

Koite Health Oy:n uusi Lumoral-jakelukumppani, MegaGen Iberia, oli mukana kongressin Lumoral-osastolla, jossa yhtiön tuotepäällikkö Carmen Oliva esitteli espanjalaisille suuhygienisteille Lumoralin hyötyjä ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Tapahtumassa oli havaittavissa lisääntynyttä kiinnostusta innovatiivisiin suunterveyden ratkaisuihin terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa potilashoidon parantamiseksi.

“Lumoral sai merkittävää huomiota osakseen osallistujilta, ja monet asiantuntijat ilmoittivat olevansa kiinnostuneita oppimaan lisää siitä, miten antibakteerinen suunhoitomenetelmä voi parantaa heidän potilaidensa suunterveyttä,” totesi Koite Healthin CFO Tero Pasanen.

Kongressissa oli mukana useita arvostettuja kansallisia ja kansainvälisiä puhujia, mikä kuvastaa suuhygienistien ammattikunnan kasvavaa arvostusta ja näkyvyyttä Espanjassa, Pasanen sanoo. Suuhygienistien tärkeä rooli suunterveyden edistämisessä saa maassa yhä enemmän tunnustusta, ja tämä luo hyviä mahdollisuuksia Lumoralin laajalle käytölle Espanjan markkinoilla.

Kuvassa Gianfranco Panzironi (vas), Carmen Oliva ja Tero Pasanen.

Parodontiitti koskettaa monia

Espanjan hammaslääkäriliiton mukaan parodontiitti koskettaa 25,5 prosenttia 35–44-vuotiaista aikuisista ja 33 prosenttia 65–74-vuotiaista. Hammaskaries on myös merkittävä huolenaihe, ja se vaikuttaa 35 prosenttiin 6–17-vuotiaista lapsista ja nuorista.

"Viime vuosina suuhygieniaan on alettu kiinnittää enemmän huomiota Espanjassa, osittain kansainvälisten suunhoitotuotteiden kasvavan tarjonnan vuoksi," sanoi Gianfranco Panzironi, tutkija, suuhygienisti ja Lumoralia edustava luennoitsija.

HIDESin järjestämä kansallinen suuhygienistikongressi pidetään vuosittain eri Espanjan kaupungissa ja tilaisuus houkuttelee osallistujia ympäri maata. Seuraava, 36. HIDESin kansallinen kongressi, järjestetään 10.–11. lokakuuta 2025 Teneriffalla.